Fotografie: Charlotte Visser

Bas Vellekoop

Product Designer

Bas Vellekoop streeft naar eerlijke en authentieke ontwerpen. Zijn label staat bekend om de eenvoud in detaillering en constructie. De constructie is daarbij zichtbaar en vormt een essentieel onderdeel van het ontwerp. Zijn ontwerpen maakt hij vanuit de intrinsieke motivatie om zijn leefomgeving aangenamer te maken.

Verschillende ontwerpen zijn succesvol in productie genomen, zoals de tafels Fold en Stringer en de Quintus en Hexa verlichting. De ontwerpen zijn ook ondergebracht bij de internationale merken; Lonq en Odesi.

CV

  • 2010, Studio BAS VELLEKOOP opgericht in Den Haag
  • Afgestudeerd 2010, Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Interieur architectuur (Inside), Den Haag

BAS VELLEKOOP X MAKERTING
Branding – & positionering merk BAS VELLEKOOP, zomer 2018
Communicatieplan voor introductie nieuwe hanglamp ‘Hexa Pendant’, Dutch Design Week, Oktober 2018 (o.a. publicaties in Eigen Huis & Interieur en VT Wonen)

‘Samen met Marlou heb ik mijn label BAS VELLEKOOP goed en consistent neergezet. Met haar doortastende en professionele aanpak plus de kritische vragen kwamen we snel tot de kern en kan ik mijn label nu on- en offline helder communiceren. Nadat we de basis van het label hebben aangescherpt zijn we aan de slag gegaan met het communicatie en PR-plan voor de introductie van mijn nieuwste hanglamp bij de Dutch Design Week en met succes! Een prettige en leerzame samenwerking.’ – Bas

Fotografie: Charlotte Visser

Bas Vellekoop Hexa