Fotografie: Roos Peltenburg

Roos Peltenburg

Visual artist

Mijn naam is Roos Peltenburg, een visual artist met een focus op mode èn stilleven fotografie. Ik heb altijd een grote fascinatie gehad voor mode, als onderdeel van onze beeldcultuur en als manier om onze persoonlijke identiteit mee uit te dragen. Mijn interesse ligt bij het onderzoeken van het lichaam in verhouding tot kleding en daarbij breng ik mode en fotografie het liefst samen. Voor mij is mode-fotografie niet alleen esthetiek, maar draait het ook om het creëren van een andere werkelijkheid en het overbrengen van een verhaal.

Tijdens mijn studie mode aan Willem de Kooning Academie, heb ik geleerd om mijn creatieve grenzen te verleggen en heb ik mij ontwikkeld op het gebied van concept ontwikkeling. Ik ben breed inzetbaar door de verschillende disciplines waarin ik ervaring heb opgedaan; grafisch ontwerp, styling, content creatie en natuurlijk fotografie, zowel analoog als digitaal.

[ENG]
My name is Roos Peltenburg, a visual artist with a main focus on fashion and still life photography. I have always had a fascination for fashion, as part of our visual culture and as a way to express our personal identity. I am interested in researching the body in relation to clothing and I prefer to bring fashion and photography together. For me, fashion photography is not only aesthetic, but is also about creating another reality and communicating a story.

During my fashion studies at the art academy Willem de Kooning, I have learned to push my creative boundaries and evolved myself in the field of concept development. I have learned to work within different disciplines which results that I have gained experience in; graphic design, styling, content creation and of course photography, digital and on film.

CV
2O2O – Fotoacademie Amsterdam, Conceptueel Beeld
2O19 – SKVR Rotterdam, photography courses
2O13 – 2018 Willem de Kooning academy Rotterdam, Bachelor of arts – Fashion

Internships:
2O19 – Social media & content creation, Makerting, The Hague
2O17 – Styling assistant, Julia Muller Styling, Amsterdam

ROOS X MAKERTING
Internship, October 2O19 – January 2O2O

‘Het was leerzaam om samen te werken met Marlou. Er was ruimte om ideeën met elkaar uit te wisselen en ik kreeg de verantwoordelijkheid om creatieve uitingen voor Makerting te maken, zoals de nieuwsbrief, nieuwjaarscampagne en de ontwikkeling van highlight covers op Instagram. Marlou gaf goede coaching op het gebied van mijn persoonlijke ontwikkeling als Maker, zoals mijn visie en missie beter in beeld te krijgen en ik blijf in de toekomst graag in contact met haar om daarover te sparren.’ – Roos 

Portretfoto: Charlotte Visser