fbpx
Fotografie: Charlotte Visser

Over

Marketing voor Makers

“Hallo Maker,

Leuk dat je hier bent! Ik ben Marlou van Gennep-Jansma, de oprichtster van Makerting. Gelukkig word ik van het werken met professionele creatieve ondernemers; van een beeldend kunstenaar die exposeert tot een illustrator die experimenteert met 3D….hobbyisten zijn niet aan mij besteed.

Na mijn opleiding Industrieel Ontwerpen heb ik carrière gemaakt als marketing expert bij diverse grote bedrijven (ANWB, KPN, T-Mobile). Daar heb ik aan mooie merken mogen bouwen. Aangezien ik een grote liefhebber ben van kunst en design bezocht ik destijds in mijn vrije tijd veel designevenementen en kunstexposities. Daar zag ik jonge en professionele Makers worstelen met hun (eind)presentatie ofwel het vermarkten van hun talent. Na 15 jaar besloot ik om mijn expertise in te zetten om Makers een stap verder te helpen in hun carrière en samen de basis te leggen voor toekomstig succes.

Niet alle Makers zijn geboren ondernemers en beschikken over de juiste skills. Ga jij je creatieve professie uitbouwen tot een bedrijf dan wordt marketing vanzelf relevant. Je wordt een merk, je gaat je positie in de markt innemen, een doelgroep vinden etc. Allemaal onderwerpen die opspelen en als noodzakelijk kwaad gezien kunnen worden. Dat is jammer. Marketing wordt leuk als je het nut ervan inziet.

Sinds de start van Makerting in 2O18 vertaal ik bestaande marketing theorieën naar de creatieve praktijk. Dat doe ik door weg te blijven van jargon en gebruik te maken van aansprekende voorbeelden. Niet alleen in 1-op-1 advies of coaching, maar ook in mijn masterclasses voor organisaties.”

Wat zeggen anderen over mij? 
“Een kei in marketing, een passie voor makers. In Makerting komt dit samen. Met veel plezier samengewerkt tijdens Festival
Designkwartier. Warm aanbevolen!”
René Vlemmix, Zakelijk leider bij Nationale Balletacademie, 2O19

Meer weten?
Leuk! Neem gerust contact op als je meer over mij of Makerting wilt weten. Of bekijk mijn profiel via LinkedIn 

MAKERTING ZOEKT MAKERS, MELD JE AAN!
Het nieuwste marketing platform van Nederland is op zoek naar jonge en ondernemende makers, die hulp kunnen gebruiken bij het boosten van hun marketing & communicatie. Heb je interesse? KLIK HIER

Wil je op de hoogte blijven? Meld je hier aan voor de nieuwsbrief