fbpx

AGENDA: afstudeerexposities kunstacademies 2O21

Wanneer, waar en hoe is afstudeerwerk te zien?

Makerting zet de expo’s, die ook dit jaar weer veelal online gegeven worden, voor je op een rij.

Academie Minerva
19 – 24 juni

HKU
23 – 26 juni

ArtEZ Arnhem
30 juni – 4 juli

MAFAD
1 – 5 juli

Rietveld Academie
7 – 11 juli

AKV St. Joost
7 – 11 juli

KABK
8 – 11 juli

Breitner Academie
20 – 21 augustus

Artemis
16 – 19 september

Design Academy Eindhoven
16 – 24 oktober

WDKA
Herfst 2O21

Academie Minerva Groningen

Met omwegen en sluiproutes, van de gebaande paden af en op eigenzinnige wijze hebben de bachelor- en masterstudenten van Academie Minerva (Hanzehogeschool Groningen) de afgelopen jaren hun studie doorlopen. 175 afgestudeerde autonome kunstenaars, vormgevers en kunstdocenten tonen van 19 t/m 24 juni hun werk in de omvangrijke tentoonstelling DETOUR op het terrein van de Voormalige Suikerfabriek in Groningen.

HKU – Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Elk jaar trekt Exposure duizenden bezoekers op de locaties in en rond Utrecht. Social distancing laat dit jaar helaas geen studenten en bezoekers toe op locatie. De studenten hebben zich in rap tempo aangepast en wenden uiteenlopende presentatievormen aan om hun examenwerk toch coronaproof met de wereld te delen. Zo’n 8OO afstudeerders presenteren van 23 t/m 26 juni hun eindexamenwerk online aan het grote publiek. En van 24 juni t/m 27 juni en 1 juli t/m 4 juli offline.

ArtEZ Arnhem – Art and Design

De ArtEZ finals zijn in volle gang. In de maanden voor de zomervakantie ontdek je online het afstudeerwerk van studenten via (online) events, presentaties en verhalen van de nieuwe generatie kunstenaars, artiesten en (muzikale) professionals. Op de website vind je het laatste nieuws en iedere vrijdag is er ‘finals friday’. Houd de website van ArtEZ finals in de gaten voor de lichting van 2O21. De offline expositie in Arnhem staat gepland van 30 juni t/m 4 juli. ArtEZ heeft academies en afdelingen in Arnhem, Enschede (Aki) en Zwolle (1 t/m 11 juli online).

MAFAD – Maastricht Academy of Fine Arts and Design

In een digitale eindexamencatalogus van alle afstudeerders van MAFAD, the braid, worden – naast 2O21 – ook alle voorgaande jaren, sinds de start van de academie getoond. Het platform is géén vervanging van de fysieke eindexamenexpositie, deze staat gepland van 1 t/m 5 juli. Meer informatie vind je hier.

Gerrit Rietveld Academie Amsterdam

Tijdens de offline eindexamenexpositie van 7 t/m 11 juli, presenteren 175 afstudeerders afkomstig van over de hele wereld hun werk. Zij hebben hun vier- of vijfjarige bacheloropleiding Fine Arts & Design afgerond bij een van de veertien afdelingen van de academie.

AKV St. Joost – School of Art & Design

‘We’re working on it’, online programma via Nowshow
De afstudeerexpositie staat gepland van 7 t/m 11 juli.

KABK – Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst Den Haag

Studenten kunnen meedoen aan de open call om een graduation show campaign te ontwikkelen (alleen voor KABK alumni).
De expositie van eindexamenwerken op de academie staat gepland van 8 t/m 11 juli in het gebouw van de Academie.

Breitner Academie – Amsterdam

De eindexpo 2021 heeft als thema: ‘How do you look at it?’ De studenten hebben, ondanks dit moeilijke jaar, hun beeldend afstudeerwerk succesvol afgerond en laten het eindresultaat zien. Op vrijdag 20 en zaterdag 21 augustus ben je welkom op de academie die tijdelijk omgebouwd is tot één grote expositieruimte.

Academie Artemis – Amsterdam

De fysieke afstudeerexpositie ‘From Outer Space‘ vindt plaats van 16 t/m 19 september tijdens GLUE Amsterdam op 2 locaties: Prinsengracht 400 en Dr. Jan van Breemenstraat 1 in Amsterdam. Boek alvast een gratis ticket. De online expositie is al te bewonderen. Alle fictieve oplossingen, alle ideeën en voorstellen die in deze online expositie worden gepresenteerd hebben één ding gemeen: er staat een jonge generatie creatieve makers klaar met een frisse blik op de toekomst.

DAE – Design Academy Eindhoven 

Informatie over de Show van 2021 staat nog niet online, wel kun je terugkijken naar de show van 2020. Studenten van de lichting 2O21 zullen tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven werk tonen op locatie en online van 16 t/m 24 oktober.

WDKA – Willem de Kooning Academie Rotterdam

De expositie van de Master Interior Architecture (MIARD) is online te bewonderen via WDKA MIARD Expo. Het werk van 9 masterstudenten kun je via het online platform ontdekken.

Tip Makerting
Zijn er nog exposities die niet op de AGENDA staan, of klopt er iets niet, laat het dan weten.
Stuur je mail met alle informatie naar: mail@makerting.nl 

Note
De fysieke expo’s zijn onder voorbehoud van de dan geldende coronamaatregelen.

Foto: Sjoerd Eickmans, Graduation Show Design Academy, Dutch Design Week 2019