fbpx

AGENDA: afstudeerexposities kunstacademies 2O22

Wanneer, waar en hoe is afstudeerwerk te zien?

Honderden kersverse kunstenaars en designers staan te popelen om hun eindwerk te laten zien. Makerting zet de exposities voor je op een rij.

Academie Artemis
17/18 en 24/25 juni 

HKU
20 juni – 3 juli

Art Academy Minerva
25 – 30 juni

ArtEZ
29 juni – 10 juli

MAFAD
30 juni – 3 juli

AKV St. Joost
30 juni – 3 juli

KABK
1 – 5 juli

Gerrit Rietveld Academie
6 – 10 juli

Breitner Academie
8 – 10 juli

Hout- & Meubileringscollege (HMC)
11 – 14 juli

WdKA
13 – 17 juli

Design Academy Eindhoven
22 – 30 oktober

Academie Artemis
Laat je inspireren door vernieuwende en innoverende concepten en visualisaties van onze afgestudeerden! Op 17 en 18 juni tonen studenten van de Bachelor opleiding hun eindwerk aan de Prinsengracht in Amsterdam. Op 24 en 25 juni de afstudeerders van de deeltijdopleiding van Academie Artemis.

HKU 
Van 20 juni t/m 3 juli presenteren zo’n 700 afstudeerders van de lichting 21/22 hun werk aan het grote publiek. HKU Exposure vindt plaatst op diverse HKU-locaties en in expositieruimtes, culture locaties en openbare plekken in de stad. Van beeldende kunst tot design, van film tot fashion en van muziek tot theater: alles komt voorbij.

Art Academy Minerva
Kunstacademie Minerva in Groningen (Hanzehogeschool) toont het werk van 160 net-afgestudeerde bachelor- en masterstudenten in een uitgebreide tentoonstelling met thema ‘Future’ op het terrein van de oude strokartonfabriek de ‘Toekomst’ in Scheemda van 25 t/m 30 juni.

ArtEZ Finals
Zo’n 600 studenten studeren af bij de verschillende vestigingen van ArtEZ. In presentaties, (virtuele) dans- en theatervoorstellingen, concerten, exposities en modeshows laten zij hun eindwerk zien. Online of offline, ArtEZ finals is hét podium voor de nieuwste lichting kunstenaars, artiesten en (muzikale) professionals. In de periode van 29 juni t/m 10 juli zijn de verschillende locaties, waaronder Arnhem en Zwolle, te bezoeken.

MAFAD – Maastricht Academy of Fine Arts and Design
In een digitale eindexamencatalogus van alle afstudeerders van MAFAD, the braid, worden – naast 2O22 – ook alle voorgaande jaren, sinds de start van de academie getoond. De fysieke eindexamenexpositie ‘The Beginning‘ staat gepland van 30 juni t/m 3 juli.

AKV St. Joost – School of Art & Design
St. Joost leidt naar eigen zeggen de kunstenaars en ontwerpers van de toekomst op ‘wees de toekomst van iets anders’. Naast de expositie bieden ze een uitgebreid programma met lezingen, talks, rondleidingen, prijsuitreikingen en meer. De afstudeerexpositie ‘Now Show‘ staat gepland van 30 juni t/m 3 juli in Breda en ’s Hertogenbosch.

KABK – Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst Den Haag
Ontdek het werk van meer dan 240 studenten beeldende kunst en design tijdens de KABK Graduation Show. De academie wordt omgetoverd tot een 8.000m2 grote expositieruimte. De expositie van eindexamenwerken op de academie staat gepland van 1 t/m 5 juli.

Gerrit Rietveld Academie Amsterdam
Tijdens de eindexamenexpositie van 6 t/m 10 juli, presenteren 170 afstudeerders afkomstig van over de hele wereld hun werk. Zij hebben hun vier- of vijfjarige bacheloropleiding Fine Arts & Design afgerond bij een van de veertien afdelingen van de academie. De werken van de afgestudeerden laten een breed scala aan benaderingen, doelstellingen, thema’s en presentatievormen zien.

Breitner Academie Amsterdam
Prikkel je zintuigen en kom kijken op onze eindexpo ‘Sensing Stimuli’ waar het werk van de afstudeerders te bewonderen is. De expo laat een rijke schakering aan ideeën, materialen en concepten zien en bij de expositie is een prachtige catalogus uitgegeven, vormgegeven door designer Stefan Schäfer. Open van 8 t/m 10 juli, de toegang is gratis. Meer info

Hout- en Meubileringscollege
Studenten tonen hun eindwerk op twee locaties; Amsterdam (11 & 12 juli) en Rotterdam (12,13 & 14 juli). Op beide locaties zijn de deuren geopend van 11.00 uur tot 21.00 uur. Ook is er een digitale EXPO waarin studenten hun werk laten zien. Meer info 

WdKA – Willem de Kooning Academie Rotterdam
De expositie van WdKA laat het werk van meer dan 300 studenten zien. Naast de Tentoonstelling is er een podium waar presentaties en dialoog plaatsvinden, een programma met Workshops en een Store voor het presenteren van boeken. Nieuw ook is een meerdaags Filmfestival voor studenten die een afstudeerproject hebben met film of video. Het event is van 13 t/m 17 juli in Rotterdam.

DAE – Design Academy Eindhoven 
De afstudeerexpositie van de Design Academy wordt gezien als een van de meest invloedrijke exposities ter wereld. De lichting van 2O22, zal tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven afstudeerwerk tonen op locatie van 22 t/m 30 oktober.

Tip Makerting
Zijn er nog exposities die niet op de AGENDA staan, of klopt er iets niet, laat het dan weten.
Neem contact op of stuur je mail met informatie naar: mail@makerting.nl 

Beeld homepage: Alexandra Koutsafris DAE 2O21 – History in Question – by Femke Reijer