fbpx

AGENDA: Milan Design Week – 7 t/m 12 juni

Doe mee of ga op zoek naar inspiratie

MILAN DESIGN WEEK IS VERPLAATST
De 2week van juni staat heel Milaan (hopelijk) weer in het teken van design. De stad wordt omgetoverd tot een internationaal design walhalla. Designers en labels van over de hele wereld reizen af naar Milaan om hun nieuwe collecties, installaties of ontwerpen te presenteren. Het is dé plek om trends te spotten en inspiratie op te doen. En, Makerting is erbij!

Je kunt je tijd spenderen op de beurs, Salone del Mobile, buiten het centrum van Milaan. Zelf kies ik ervoor om heel gericht een aantal plekken in het centrum te bezoeken, waaronder Isola Design District, om te zien wat talentvolle Makers presenteren.

Wil jij als (jonge) Maker ook naar Milaan? 
Verschillende exposities en platformen bieden tegenwoordig ook plekken aan jonge talenten aan. Dan kun je middels een prijsvraag of tegen gereduceerd tarief meedoen. Vaak wel met een selectieprocedure. Makerting zet een aantal opties voor je op een rij.

Designwedstrijd en expositie ein&zwanzig
De internationale designwedstrijd ein&zwanzig, van German Design Council, richt zich op internationale ontwerp studenten en afgestudeerden! Talenten en nieuwkomers! Met vernieuwende product- en projectideeën op het gebied van productdesign en lifestyle maak je daar deel van uit. Deelname aan de wedstrijd is gratis. Er worden 21 producten en productideeën geselecteerd, die profiteren van wereldwijde zichtbaarheid, uitgebreide marketingsupport en het internationale netwerk. Als winnaar reis je naar de Salone del Mobile 2022 en de German Design Council biedt je: deelname aan de tentoonstelling ein&zwanzig, dekking van reiskosten en accommodatie, de mogelijkheid om ter plaatse contacten te leggen, evenals presentatie in de pers en sociale mediakanalen van de German Design Council. Interesse? Meld je aan voor 18 februari 2O22

Isola Design District
Tijdens de Milan Design Week 2022 zal Isola Design District, meer dan ooit, een fysiek en digitaal platform zijn om alle actoren in de Design Community met elkaar te verbinden, gebruikmakend van een snelgroeiend netwerk om een ecosysteem te creëren waar de sleutelwoorden delen, samenwerken, ervaren zijn. Zij bieden jonge talenten zowel online als fysieke expositieruimte incl. marketingsupport, vanaf €300. Meld je aan voor 28 februari 2O22

Masterly Milano, Dutch Pavilion
Deze oer-Hollandse expositie in een prachtig Italiaans paleis, gecureerd door Nicole Uniquole, bevat zowel bekende als nieuwe Nederlandse ontwerpers. Ontdek ze in de kamers van het paleis. Voor Nederlandse bedrijven, ontwerpbureaus en collectieven die zich onderscheiden op het gebied van vormgeving, ambachtelijk vakwerk en topkwaliteit producten, is er de mogelijkheid om bij Masterly een eigen presentatie vorm te geven. Ook worden een aantal talenten door Nicole Uniquole geselecteerd om mee te gaan. Als je meer wilt weten over deelname kun je de organisatie een mail sturen. Ook is er voor deelnemers subsidie mogelijk m.b.v. een RVO SIB Missievoucher.

‘RO PLASTIC PRIZE’
Design goeroe en internationale talentscout Rossana Orlandi heeft voor de 4e keer een design wedstrijd uitgeschreven ‘RO PLASTIC PRIZE 2022’.
Ze daagt ontwerpers uit om na te denken over oplossingen voor het wereldwijde plastic probleem. De winnaar wordt tijdens de beurs bekend gemaakt en de finalisten zijn te zien in haar prestigieuze Galerie. Adres: 14/16 Via Matteo Bandello, Milano – aanmelden voor de prijs kan tot 7 maart 2O22

Zoek je financiering voor je deelname aan de beurs in Milaan?
Kijk eens bij Fonds Kwadraat of de Rijksoverheid voor Ondernemen.

Fonds Kwadraat
Vraag financiering, in de vorm van een rentevrije lening bij Fonds Kwadraat aan, als je geld nodig hebt voor bijvoorbeeld een expositie of presentatie in binnen- of buitenland, een residency, een fotoboek of kunstenaarsboek, een prototype, of voor een website of de aanschaf van apparatuur. – aanvragen kan tot 20 maart 2O22

RVO SIB Missievoucher
De SIB-missievoucher is een online voucher waarmee u de organisator van de handelsmissie of beursinzending betaalt. De reis- en verblijfskosten zijn voor uw eigen rekening. De voucher is goed voor 50% van de deelnameprijs en bedraagt maximaal € 1.500 (exclusief btw) voor een handelsmissie en maximaal € 2.500 (exclusief btw) voor een collectieve beursinzending.

Meer Milaan updates?
Volg Makerting in aanloop naar de Milaan Design Week alvast op Instagram voor de laatste updates.

Tip Makerting
Zijn er nog exposities of initiatieven die niet op dit overzicht staan, of klopt er iets niet, laat het dan weten.
Stuur je mail met alle informatie naar: mail@makerting.nl