fbpx

OBJECT Rotterdam, 8 t/m 1O Feb

Designbeurs in HAKA-gebouw, Rotterdam, 8 - 1O Feb 2O19

Voor de tweede keer vond de Rotterdamse designbeurs OBJECT plaats in het monumentale HAKA-gebouw. Meer dan honderd bekende en opkomende ontwerpers presenteren meubelen met beperkte oplage, interieur- en lichtobjecten, maar ook sieraden, textielontwerpen en grote architecturale installaties. OBJECT richt zich niet alleen op producten, maar biedt ook ruimte voor experiment en proces. Het maakt deel uit van Art Rotterdam Week van 6 t/m 1O februari.

Gevestigde studio’s en jonge talenten
De afgelopen jaren heeft de beurs zich ontwikkeld als een must voor creatieve professionals en designliefhebbers, zowel in deelnemers als in vierkante meters. De aankomende editie bevat gevestigde studio’s waaronder Raw Color, Aleksandra Gaca, Ontwerpduo, The Soft World, Scheublin & Lindeman, INAMATT en Petra Vonk. En elk jaar fungeert de beurs als een podium voor een hele generatie jonge talenten. Anne van der Zwaag, initiator van de beurs, is altijd op zoek naar geniale creatieve geesten, nieuwe benaderingen en innovatieve vormen. Ze selecteerde zorgvuldig tientallen afgestudeerden.

Talenten bij OBJECT
Manon Stoeltie (KABK in Den Haag), Jelmer Konjo (WdKA in Rotterdam), Nicole Barents en Rob Stoffels (MAFAD Maastricht).
Veelbelovend is  het werk van Jorn van Stein, Bernd van Riel, Bart Schalekamp en Jeroen van Veluw, een ambitieus team dat opereert onder de titel ZwartFrame.
Vanuit de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht komen Gert Wessels en Bas Ruis. De Design Academy Eindhoven wordt vertegenwoordigd door de kleurrijke kasten van Leandra Eibl, keramiek van Simone Doesburg en de wearables van Michela Segato. Studio Joachim-Morineau presenteert producten van een zelfgebouwde machine.
Rosa Smits studeerde af aan de Gerrit Rietveld Academie en brengt haar weefgetouw mee, Judith Roux vertoont subtiel werk volledig gemaakt van glas en Sophie Cloes een installatie gemaakt uit botten.

Vrijdag 8 t/m zondag 1O februari 2O19 – Rotterdam, HAKA – Gebouw
Ticket aan de deur: €12,50 

Meer informatie