fbpx

Meesterlijk, Design en Ambacht – 3O nov, 1 en 2 dec

1O jaar Meesterlijk, Westergasfabriek, Amsterdam

Voor het tiende jaar op rij eert Meesterlijk vakmanschap en ambachtelijke technieken in Dutch design. Op 30 november, 1 en 2 december presenteren 120 ontwerpers hun werk in de industriële schoonheid van de Amsterdamse Westergasfabriek. Bezoekers vinden hier designobjecten van Nederlands fabricaat.

De keuze van Nicole Uniquole, oprichter en curator van Meesterlijk, was tien jaar geleden duidelijk. Bij dit designfestival draait alles om vakmanschap en ambachtelijke technieken. Uniquole wil een podium bieden aan zelfproducerende ontwerpers zonder winkel. Ze werd in 2008 nog net niet voor gek verklaard; inmiddels weten we beter. Het laatste decennium is er een ware revival van de ambachten. Deze jubileumeditie laat het publiek kennismaken met het hand- en denkwerk van 120 uitzonderlijke Nederlandse ontwerpers.

Trotse makers
Bezoekers ontmoeten bij Meesterlijk de trotse makers persoonlijk. Het zijn ontwerpers met een visie. Ze vertellen over hun ideeën, de materialen, het proces en de technieken. Je koopt hier producten gemaakt met liefde en toewijding. Een duidelijke tegenhanger voor de wegwerpmaatschappij. Tel daarbij de strakke presentatie in het fraaie industriële decor van de Westergasfabriek en je weet dat Meesterlijk een unieke ervaring is.

Meester en gezel
Veel deelnemende ontwerpers geven les op één van de creatieve opleidingen. Zo dragen zij hun waardevolle kennis en ervaring over aan de nieuwe generatie. In het Machinegebouw pakken de leerlingen van specialistische opleidingen dit jaar flink uit. Zij volgen een studie bij het Hout- en Meubileringcollege, Vakschool Schoonhoven, de Dutch Shoe Academy of de Maastricht Academy of Fine Arts and Design.

30 november, 1 en 2 december 2018 – Westergasfabriek, Amsterdam
Meer informatie en tickets via https://www.meesterlijk.nu