fbpx
Foto: Tommy Köhlbrugge, Dutch Design Week 2019

DUTCH DESIGN WEEK Online Festival 2O2O

Zend je project in voor 1 sept

Dit jaar is alles anders. Zo ook de Dutch Design Week (DDW20), van 17 t/m 25 oktober 2O2O.

Met het thema ‘The new intimacy’ staat het festival dit jaar in het teken van de zoektocht naar nieuwe vormen van intimiteit. Een nieuwe balans in een tijd waarin we ons, mede door Covid-19, in versneld tempo anders ten opzichte van elkaar en de wereld om ons heen zijn gaan verhouden. Het thema illustreert daarnaast ook de unieke jaargang van het festival, namelijk een festival dat zowel plaatsvindt in een intieme fysieke vorm, als uitgebreid online.

Call for Entries
Ontwerpers kunnen zich tot 1 september aanmelden voor deelname aan de DDW20. Alle goedgekeurde deelnemers worden onderdeel van het online programma en krijgen de beschikking over een eigen digitale ruimte waarin zij een virtuele 3D expositie kunnen inrichten. Deelname aan het online programma is gratis en aanmelden loopt via een ‘My DDW’-account.

http://https://vimeo.com/436048445

Je project inzenden? 
Kijk of het voldoet aan volgende de selectiecriteria:

  • ontwerp-gerelateerd.
  • eigentijds (bedacht, gemaakt of gemaakt in de periode 2019-2020) en niet eerder te zien op DDW.
  • innovatief en/of voegt toe aan bestaande ideeën.
  • weloverwogen, doordacht en klaar voor presentatie.
  • zowel in idee als in uitvoering origineel en onderscheidend, of experimenteel.

De selectiecommissie stimuleert projecten die voortkomen uit een samenwerking tussen ontwerpers, commercie, experts, industrie en/of kennisinstellingen.

Over Dutch Design Week
Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven de negendaagse Dutch Design Week plaats. Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert gebruikelijk werk en concepten van ruim 2600 ontwerpers. DDW20 wordt een combinatie van een fysiek en online festival, waarbij relevante matchmaking voor de ontwerpers centraal staat. Van 17 t/m 25 oktober 2020 organiseert DDW een uitgebreid online programma met onder andere 3D-exposities van ontwerpers van over heel de wereld. Daarnaast zijn er een aantal ‘live’ locaties te bezoeken in de vorm van vooraf geplande bezoeken aan studio expo’s. Actuele informatie over het festival is te vinden op de website van DDW.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *