fbpx

AGENDA: Design events 2O22

Een overzicht van Nederlandse design evenementen

Wil je opkomende kunstenaars en ontwerpers ontmoeten of je netwerk uitbreiden in de kunst- en designwereld? Op deze designevenementen kun je je verheugen. En een bijkomend voordeel; je hoeft er niet ver voor te reizen want ze vinden allemaal in Nederland plaats.

Design District Rotterdam –  8 t/m 10 juni
Design District is de vakbeurs voor interieurarchitecten, architecten, ontwerpers, projectinrichters, stylisten, detaillisten en andere interieur professionals. Je vindt er ruim 200 interieur merken, die hun nieuwste producten laten zien. Jonge en/of beginnende ontwerpers en ontwerpbureaus kunnen in aanmerking komen voor een plek in het ‘Designer District’. Dit zijn kleine, kant en klare standruimtes tegen gereduceerde tarieven. Locatie: Van Nelle Fabriek Rotterdam.

GLUE Amsterdam – 15 t/m 17 september 
GLUE is een driedaagse designroute van en voor Amsterdamse ontwerpers, het grote publiek, architecten, merken, showrooms, galeries, academies en andere collega’s. GLUE amsterdam connected by design verbindt alle locaties en zorgt voor een inhoudelijk en aantrekkelijk programma voor collega’s en publiek.

The Hague Fashion Week – 28 september t/m 2 oktober
De organisatie van The Hague Fashion Week creëert in Den Haag een podium voor modeontwerpers om hun werk te presenteren en contact te maken met de industrie. Door het organiseren van mode evenementen, -shows, -tentoonstellingen, -workshops en samenwerkingen met bekende merken en culturele plekken. Open call voor talentvolle designers.

Dutch Design Week  – 22 t/m 30 oktober
De Dutch Design Week (DDW) vindt dit jaar weer plaats op verschillende locaties in Eindhoven. Het volledige programma met alle deelnemende ontwerpers en projecten maakt DDW bekend in september. Aanmelden voor deelname aan de dutch design week is open tot 1 juli 2O22.

Masterly The Hague – 21 t/m 24 september 2O23
Bij Masterly The Hague laten toonaangevende Nederlandse ontwerpers zich inspireren door klassieke schilderijen. Op historische locaties presenteren honderd designers en fotografen gedurende vier dagen hun werk in relatie tot de Oude Meesters. Locaties bevinden zich in het historische hart van de hofstad, tegenover het Binnenhof en rondom het majestueuze Voorhout. Aanmelden voor deelname in 2O23 is al mogelijk.

Tip Makerting
Zijn er nog exposities of beurzen die niet op de AGENDA staan, of klopt er iets niet, laat het dan weten. Stuur je mail met alle informatie naar: mail@makerting.nl