fbpx

AGENDA: kunstbeurzen in Nederland 2O22

Van fotografie tot XL kunst

Elke grote stad in Nederland kent inmiddels een groot event, waar opkomende en gevestigde kunstenaars bij elkaar komen. Je kunt je onderdompelen in verschillende kunstzinnige disciplines.

UNSEEN  – 16 t/m 18 september 

Dit jaar zal de internationale fotografie-beurs Unseen voor de 10e keer in Amsterdam plaatsvinden. Voor deze bijzondere jubileumeditie komen 70 galeries, 65 uitgevers en 12 bijzondere projecten naar het Westergasterrein in Amsterdam. Fotocredit homepage: Lucile Bouron, Courtesy Gallery Hors Cadres, Unbound 2022

Art The Hague – 5 t/m 9 oktober

De eigenzinnige beurs voor hedendaagse kunst, verrast kunstliefhebbers en verzamelaars met een variëteit aan werk van zowel internationaal kunstenaars als jonge kunstenaars die nog niet zo lang geleden de academie hebben verlaten. Art The Hague, vindt dit jaar weer plaats in het Fokker terminal in de Binckhorst in Den Haag. De beurs met als thema ‘Vernieuwing’ toont het internationale karakter van Den Haag. Tip: Art The Hague organiseert op donderdag 6 oktober een symposium over de digitale kunstmarkt.

Affordable Art Fair – 26 t/m 30 oktober

Duizenden ‘betaalbare’ hedendaagse kunstwerken (onder €7500) van meer dan 70 lokale, nationale en internationale galerieën zijn te bewonderen bij de 16e editie van Affordable Art Fair in de Kromhouthal aan het IJ in Amsterdam. Alle tentoongestelde werken zijn van levende, opkomende en gevestigde kunstenaars.

Big Art – 4 t/m 6 november

Dit najaar strijkt XL-kunstplatform Big Art weer neer in Amsterdam. In het voormalige Hoofdgebouw van de roemruchte Bijlmerbajes worden van 4 t/m 6 november tientallen grote kunstwerken geëxposeerd. Te kijk maar ook te koop. Het gebouw, nu nog volledig casco, maakt onderdeel uit van de (her)ontwikkeling van Bajeskwartier Amsterdam, een nieuwe en energie neutrale wijk in Amsterdam.

PAN Amsterdam – 20 t/m 27 november

PAN Amsterdam biedt een hoogwaardig en veelzijdig aanbod van kunst, antiek en design. De 35ste editie van de grootste beurs in Nederland vindt plaats in de RAI Amsterdam.

Designbeurzen 2O22
Naast de grote kunstbeurzen zijn er ook diverse designbeurzen te bezoeken. Bekijk de actuele AGENDA voor designevenementen in Nederland.

Tip Makerting
Zijn er nog exposities of beurzen die niet op de AGENDA staan, of klopt er iets niet, laat het dan weten.
Stuur je mail met alle informatie naar: mail@makerting.nl