AGENDA: kunstbeurzen in Nederland 2O21

Art for art's sake

Naast designbeurzen zijn ook de kunstbeurzen eindelijk weer live te bekijken. Elke grote stad in Nederland heeft inmiddels een groot event, waar opkomende en gevestigde kunstenaars bij elkaar komen. Je kunt je onderdompelen in verschillende kunstzinnige disciplines. Van fotografie tot performance, inspiratie alom!

Art Rotterdam – 1 t/m 4 juli   

Art Rotterdam vindt wederom plaats in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Om het coronaproof te laten zijn is er extra veel aandacht voor kunst in de buitenlucht. Grootschalige werken en installaties, vaak speciaal voor deze gelegenheid ontworpen. Binnen tonen ruim 100 galeries het werk van gevestigde en opkomende kunstenaars.  

Fotofestival Naarden – 3 juli t/m 29 augustus   

‘The art of living’ wordt al 30 jaar georganiseerd in de vesting Naarden. Toonaangevend, compleet, hoge kwaliteit en prikkelend zijn sleutelwoorden die het Fotofestival Naarden kenmerken. Met de historische vestingstad Naarden als decor is het een sprankelende tentoonstellingsplek.

Art Eindhoven – 4 en 5 september   

Art Eindhoven vindt gedurende 2 dagen plaats in de oude Philips fabriek ‘Het Klokgebouw’ begin september. Leuk detail: de kunstenaars zijn zelf aanwezig en zij vertellen je graag meer over hun werk.

KunstRAI Amsterdam – 8 t/m 12 september   

De langstlopende beurs voor hedendaagse kunst in Nederland, de KunstRAI Amsterdam, vindt dit jaar plaats van 8 tot 12 september. Meer dan 80 bekende en opkomende galerieën tonen hedendaagse en toegepaste kunst en design. 

Art The Hague – 29 september t/m 3 oktober   

De eigenzinnige beurs voor hedendaagse kunst, Art The Hague, vindt dit jaar weer plaats in het Fokker terminal gelegen bij de creatieve hotspot Binckhorst in Den Haag. De beurs toont het internationale karakter van Den Haag en organiseert rondleidingen en tentoonstellingen. De beurs wil kunstliefhebbers en het bedrijfsleven betrekken bij hedendaagse kunst.

Designbeurzen 2O21
Naast de vele kunstbeurzen zijn er ook diverse designbeurzen te bezoeken. Bekijk de actuele AGENDA voor designevenementen in Nederland.

Tip Makerting
Zijn er nog exposities of beurzen die niet op de AGENDA staan, of klopt er iets niet, laat het dan weten.
Stuur je mail met alle informatie naar: mail@makerting.nl