fbpx

AGENDA: Nederlandse design evenementen 2O21

DDW, Masterly The Hague en Design District

Struinend langs de nieuwste designobjecten. Opkomende kunstenaars en ontwerpers ontdekken. Live mensen ontmoeten in de kunst- en designwereld. Kun je het je nog herinneren?
Gelukkig zijn veel beurzen en evenementen weer fysiek te bezoeken. Op de onderstaande designevenementen kun je je in ieder geval verheugen. En een bijkomend voordeel; je hoeft er niet ver voor te reizen want ze vinden allemaal in Nederland plaats.

The Hague Fashion Week – 14 t/m 17 oktober 

De organisatie van The Hague Fashion Week creëert in Den Haag een podium voor modeontwerpers om hun werk te presenteren en contact te maken met de industrie. Door het organiseren van modeevenementen, -shows, -tentoonstellingen, -workshops en samenwerkingen met bekende merken en culturele plekken.

Dutch Design Week 2O21 – 16 t/m 24 oktober  

De Dutch Design Week (DDW) vindt dit jaar virtueel én fysiek plaats op verschillende locaties in Eindhoven. Het thema is ‘The Greater Number’. Dutch Design week wil oproepen tot reflectie en verandering. Die verandering zou zich meer moeten richten op sociale waarden en een betere zorg voor de aarde, in plaats van enkel economische waarden. Wellicht moet er minder geconsumeerd worden om minder afval te veroorzaken, moet er worden ingezet op meer duurzame producten, of moet er juist een nieuwe gedragsverandering komen tussen consument en product.

Een toekomst waarin voortdurend gezocht wordt naar een beter aantal: soms minder, soms meer maar van hogere kwaliteit en soms simpelweg anders. Het internationale design festival zal fysiek plaatsvinden met een ondersteunend online programma met onder andere de 3D Viewing Rooms en DDW TV. En mocht het onverhoopt toch niet live kunnen plaatsvinden ligt er een plan B klaar.

Masterly The Hague – Biënnale 2021 – 21 t/m 24 oktober 

Bij Masterly The Hague laten toonaangevende Nederlandse ontwerpers zich inspireren door klassieke schilderijen. Op vijf schitterende historische locaties presenteren honderd designers en fotografen gedurende vier dagen hun werk in relatie tot de Oude Meesters. Dit jaar is het centrale thema: het Nederlands landschap. De biënnale valt samen met de grootse opening van het Haagse Museumkwartier. Locaties bevinden zich in het historische hart van de hofstad, tegenover het Binnenhof en rondom het majestueuze Voorhout.

Design District Rotterdam –  3 t/m 5 november 

De vakbeurs voor interieurdesign in Nederland, Design District, vindt dit jaar eenmalig plaats in het najaar. Design District is een evenement voor interieurarchitecten, architecten, ontwerpers, projectinrichters, stylisten, detaillisten en andere interieurprofessionals. Je vindt er ruim 200 interieur merken, die hun nieuwste producten laten zien. Van jonge ontwerpers en beginnende labels tot de gevestigde internationale merken. Naast de beurs zijn er ook exposities van design academies en jonge ontwerpers en kun je lezingen volgen.

Kunstbeurzen 2O21
Naast de designbeurzen zijn er ook verschillende kunstbeurzen te bezoeken. Bekijk de actuele AGENDA voor kunstbeurzen in Nederland.

Tip Makerting
Zijn er nog exposities of beurzen die niet op de AGENDA staan, of klopt er iets niet, laat het dan weten.
Stuur je mail met alle informatie naar: mail@makerting.nl   

Note: alle fysieke evenementen zijn onder voorbehoud ivm ontwikkelingen covid-19