fbpx

OBJECT Rotterdam 2O2O – 7 t/m 9 feb

Makerting zet de 'must sees' op een rij

OBJECT Rotterdam is dit jaar – voor de laatste keer – terug te vinden in het HAKA-gebouw. De designbeurs presenteert gevestigde namen, bekende designlabels en aanstormend talent. Het is tijdens  Art Rotterdam Week de ‘place-to-be’ om inspiratie op te doen en nieuwe ontwerpers en hun ontwerpen te ontdekken! Meer dan honderdvijftig ontwerpers tonen hun werk in uiteenlopende disciplines zoals product, industrieel, architectuur, textiel en grafisch design. Het leuke aan deze beurs is dat de Makers zelf aanwezig zijn om hun ontwerpen toe te lichten.

De volgende talenten zijn zeker een bezoek waard:

Eva Oyevaar, Aperitif. Aperitif is een reeks gekleurd glaswerk, op basis van een nieuwe techniek, dat in eindeloze combinaties kan worden gestapeld om zo nieuwe tinten te creëren. De collectie is gemaakt om gezien te worden en nodigt aandacht en interactie uit. Eva is met dit project in 2O19 afgestudeerd aan de Design Academy in Eindhoven.

Jet van der Touw, Belongings. Ergens bij horen is lastig als je een dubbele nationaliteit hebt. Omdat Jet zowel Kroatisch als Nederlands is, voelt ze zich niet volledig, noch half, maar eerder twee complete delen. In haar afstudeerproject Belongings presenteert ze ringen als een hulpmiddel om te zoeken naar waar men thuishoort. De stukken zijn ook een viering van de mogelijkheid om te behoren tot twee plaatsen. Ze studeerde af aan de Rietveld Academie in de zomer van 2O19.

Samira Charroud, Yemma. ‘Yemma’, wat in het Berbers ‘Moeder’ betekent, is een ode aan de kleurrijke Berberse cultuur, en een zoektocht naar de Noord-Afrikaanse roots van Samira. Door digitale illustraties om te zetten naar geweven kleden probeert ze op een hedendaagse manier de poëtische en vrije cultuur van haar voorouders te vereeuwigen. Afgestudeerd aan de HKU in 2O19, eerder te zien bij Design Perron tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

Jonne Stout, Second verse. Een kinetische geluidsinstallatie gebaseerd op de akoestiek van keramiek. De installatie bestaat uit steengoed vormen die elk worden aangestuurd door een dc motor. Aan deze motor is een pin bevestigd die ronddraait en de vorm zal raken, hierdoor ontstaat een geluid. Alle vormen hebben een verschillend programma, wat de mogelijkheid geeft om een compositie van geluid te maken. Ze studeerde in 2O19 af bij de HKU als product designer, haar afstudeerwerk was al te zien bij de Dutch Design Week in Eindhoven.

Bas Vellekoop, Colour. Tijdens OBJECT introduceert Bas Vellekoop zijn kleurrijke salon- en bijzettafels, die verkrijgbaar zijn in meer dan 200-RAL kleuren. Door dunne aluminium platen (3mm) te vouwen tot een solide blad krijgt de tafel de juiste constructie en eenvoud. Product designer Bas Vellekoop is aangesloten bij Makerting.

En er zijn vast nog meer toppers. Heb je tips voor Makerting?
Mail ze naar marlou@makerting.nl

Info en tickets

OBJECT Rotterdam
HAKA-Gebouw, Vierhavensstraat 38-42, Rotterdam
Tickets €12,50 aan de deur
Openingstijden: vrijdag 7, zaterdag 8 & zondag 9 februari – van 11u tot 19u

Homepage beeld via OBJECT – Second verse Jonne Stout