fbpx
Beeld: Dutch Design Week, Studio RENS, project: Finissage, Fotograaf: Fotograaf: Britt Roelse

Dutch Design Week 2O18 (III), Kleur

Kleurrijke verschijningen, waaronder onderzoek naar kleurentechnologie en gekleurde LED-verlichting

Alle kleuren van de regenboog kwamen voorbij in Eindhoven; rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet. In dit korte artikel sta ik stil bij drie kleurrijke verschijningen, waaronder een onderzoek naar kleurentechnologie en gekleurde LED-verlichting.

Finissage, Studio RENS x PODE
Studio RENS onderzocht de kleurentechnologie van meubelmerk PODE. Ze ontwikkelden een nieuwe toepassing voor de lak. Deze werd aangebracht op hout, textielpanelen (van Kvadrat) en glas. Om metaalpanelen van kleur te voorzien, werden poedercoatings met verschillende mate van bedekking gebruikt. Het resultaat; panelen met magische kleurverlopen. Tof!
Beelden: Dutch Design Week, Fotograaf: Britt Roelse.

LED-lamp ‘Contour’ – Ontwerpduo
Ontwerpduo draait al een aantal jaren mee en presenteerde deze Dutch Design Week een nieuwe LED-lamp ‘Contour’, die eindeloos van kleur kan veranderen. Net als hun eerdere lamp ‘Light Forest’ kan deze lamp ook gevormd worden naar de omgeving. Beeld: Dutch Design Week, Fotograaf: Britt Roelse.

 

HOW & WOW Studio – Crafts Counsil Nederland
Het Crafts Counsil, een platform voor hedendaagse creatieve ambacht, presenteerde op zeer kleurrijke wijze ‘de studio van de nieuwe maker’ in het VEEM-gebouw. De werkplaats als galerie èn als lab, waarin nieuwe technieken verbonden worden met ambachten. O.a. werk van Joanna Schneider, Tamara Verbruggen, Babs van den Thillart.

Beelden: Dutch Design Week, Fotograaf: Max Kneefel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *