fbpx
Beeld: Afstudeerproject Idle, Bas Ruis

Talent bij OBJECT 2O19

UITGELICHT: 6 talenten Rotterdamse designbeurs

OBJECT staat bekend om de uitgekiende mix van design, mode, architectuur en kunst; te bekijken en te koop. Daarnaast is het een springplank voor jong talent. Zes talenten sprongen er dit jaar uit, ze studeerden allen af aan een kunstacademie in 2O18 en timmeren nu hard aan de weg.

Boris Maas – product designer

Boris studeerde af aan de Design Academy in Eindhoven met zijn project ‘The urge to sit dry‘. Hij ontwikkelde een in-hoogte-verstelbare NAP-stoel, die ons bewust moet maken van het feit dat we onder NAP (zeeniveau) leven. Bij OBJECT liet hij ook zijn ‘Ellipsen Machine City Light‘ zien, een lamp die nabootst hoe het is om door je oogharen heen – in het donker – naar een stad te kijken. Verder experimenteert hij momenteel met een stoel gemaakt van hars.

The urge to sit dry – Boris Maas, Foto: Benno Lambooy

Léa Mazy –designer en researcher 

De franse ontwerpster Léa is afgestudeerd aan de Design Academy in Eindhoven, richting Man & Well-Being, met haar project ‘The production of fatigue’. Ze doet onderzoek naar de performance van machines, met de bijbehorende productiefouten, en zoekt nieuwe mogelijkheden in bestaande productie processen.  Zo past ze een oude druktechniek toe in haar gestreepte prints en tegeltjes.

The production of Fatigue – Léa Mazy, Foto: Makerting

Bas Ruis – kunstenaar

Bas maakt van alledaagse spullen nutteloze objecten. Hij studeerde af aan de Hogeschool voor de Kunsten (HKU) in Utrecht. Op een speelse en kinderlijke manier verandert hij de functie van klassieke spullen of objecten – die iedereen kent – waarvan je bijna vergeet dat ze er zijn. Denk aan een ventilator met een ingebouwd windmolentje, een zwembad waar je niet in kunt zwemmen, een hinkelbaan waar je niet op kunt hinkelen.

Idle – Bas Ruis, Foto: Makerting

 

Leandra Eibl–product designer

Leandra begon met een opleiding psychologie en sloot af bij de Design Academy in Eindhoven. De combinatie van deze twee opleidingen gebruikt ze bij het ontwerpen van haar producten. Zo ontwierp ze de modulaire kast Wanderlust, die helemaal op maat kan worden samengesteld op basis van gebruik, materiaal en kleuren.

Wanderlust – Leandra Eibl, Foto: Makerting

Yasmina Ghalmi alias Yasmina da Flamingo– performance artist 

De flamboyante Yasmina studeerde af aan de Gerrit Rietveld Academie. In het HAKA-gebouw stonden de uitgesproken objecten van haar afstuderen ‘Tropical Escapism Paradise‘ waaronder de knalroze -bubble gum- flamingo (wederom met zijn snavel tegen de muur). Bijzonder weetje: twee dagen lang moest ze bubble gum kauwen om de roze flamingo te kunnen maken.

Bubble Gum Flamingo – Yasmina da Flamingo, Foto: Rietveld Academie

 

Simone Doesburg – Ceramist

Met haar label Grace of Glaze maakt Simone, die aan de Design Academy in Eindhoven afstudeerde, handmatig gekleurd porcelein met glazuur. Ze heeft oog voor de kleuren en verlopen en liefhebbers kunnen het servies in hun favoriete kleuren laten samenstellen bij haar atelier in Utrecht.

Grace of Glaze – Simone Doesburg, Foto: Huis Twaalf

 

Makerting zoekt talentvolle Makers. Ben of ken jij nog iemand? Laat het weten of meld je snel aan, want de eerste 25 Makers krijgen een gratis profiel. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *