fbpx
Foto: Studio Wieki Somers

VISIT Studio Wieki Somers

Binnenkijken bij Studio Wieki Somers tijdens OBJECT

8 Februari 2O19 – Tijdens designevenement OBJECT Rotterdam kreeg ik een rondleiding bij Studio Wieki Somers.

De studio is in 2003 opgezet door Wieki Somers en Dylan van den Berg, beiden studeerden eind jaren negentig aan de Design Academy in Eindhoven. Wieki deed de rondleiding zelf en vertelde enthousiast hoe ze samen tot verschillende – inmiddels iconische – ontwerpen kwamen.
Het gewone ongewoon maken’ is de rode draad in al hun werk.

Wieki Somers – Foto: Anne Timmer

In een oud en industrieel douanegebouw, in het Vierhavengebied, zit de design studio verstopt. Tussen de Rotterdamse havens zijn meer bekende ontwerpstudio’s te vinden zoals Daan Roosegaarde, Sabine Marcelis, Jurgen Bey en Richard Hutten.

De rondleiding start in de centrale hal van het pand. Daar zijn een aantal pronkstukken te vinden, waaronder de betonnen schoorstenen genaamd ‘Chimney Pots’ in de Engelse Tudor-stijl. De modulair opgebouwde schoorstenen van polyester beton zijn speciaal ontworpen voor de nieuwbouwwijk Ymere in Hoofddorp.

Chimney Pots, Foto: Makerting

Op de begane lopen we door een hal met indrukwekkende machines. Hier wordt letterlijk het ontwerp gevormd en geëxperimenteerd met materiaal. De werkplekken van het team bevinden zich op de 1e etage, net zoals de werkkamer van Wieki. Tegen de wand staat een grote vintage kast vol dierbare producten en voorwerpen die het verhaal van de studio vertellen.

Werkkamer, Foto: Studio Wieki Somers

Studio Wieki Somers is wereldwijd bekend en hun werk is tentoongesteld van New York (MoMa) tot Parijs (Centre Pompidou). Andere bekende ontwerpen zijn o.a.: Merry-Go-Round Coat Rack voor Museum Boijmans van Beuningen (2009), Blossems vaas voor Cor Unum (2005) en de Bath Boat (2005).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *